hits

Sol Runesdóttir

  • Forsiden
  • Bloggprofil

Habitica

  • Skrevet 16.08.2017 klokka 21:10
  • Kategori: Lifehacks

Jeg har nevnt tidligere at jeg er veldig glad i å bruke diverse programvare og apper for å nå målene mine. I dag tenkte jeg å tipse dere om en av mine absolutte favoritter. Dette er ikke spons, bare min ærlige mening om en app som virkelig har gjort stor forskjell i min hverdag. Den heter Habitica. 

Jeg er gamer, og elsker det meste som finnes av spill der ute. Habitica er et veldig kult spill, som du enten kan spille alene eller med venner. (Jeg spiller alene, for jeg kjenner ingen som bruker det.) Habitica motiverer deg til å innarbeide nye vaner og gjøre kjedelige gjøremål ved hjelp av straff og belønning. Du har tre kategorier som heter "Habits", "Dalies" og "To-dos".

På Habits legger du inn vaner du ønsker å implementere i livet ditt. Hver gang du gjør en av tingene du har lagt inn på listen, blir du belønnet i form av XP, gull og diverse items. For gullet kan du kjøpe nytt gear, ting til mounts og så videre. Du har fargekoder som indikerer hvor flink du er til å gjøre vanene dine regelmessig. Gjør du dem hver dag blir vanen din blå, går det for lang tid blir den til slutt rød. 

Det samme går for dalies. Her legger du kun inn de vanene du har bestemt deg for å gjøre hver dag. Hvis du misser en dag vil nemlig karakteren din miste health. På to-dos legger du inn gjøremål for dagen. For eksempel vasking, betale regninger eller noe i den duren. 

Spillet blir utvilsomt enda mer gøy når du har venner som også spiller. Da kan dere opprette en guild etter en viss level, hvor dere utfører quester og boss fights. Jeg vet ikke heeeelt hvordan det fungerer, men hvis du gir faen i dailies når du er i en guild vil alle vennene dine også miste health. Da får man sosialt press inn i det hele også, haha. 

Det er mange flere funksjoner og aspekter ved Habitica, men her har dere et lite overblikk. Man må være veldig ærlig med seg selv hvis det skal fungere though. Hvis man trykker på at man har gjort ting, selv om man ikke har gjort det - Fordi man ikke vil miste streaken sin, eller health. Vel, da kan man egt bare avinstallere appen tvert. Vær veldig ærlig med deg selv hvis du skal bruke det. Hvis du er som meg så vil dette spillet være en stoooor motivasjonsfaktor for deg. Det er flere ganger jeg har hatt lyst til å utsette å rydde rommet, trene eller poste et brev - Men så er jeg bare noen få poeng fra en ny level, eller så sparer jeg til nytt gear, hahaha. Høres heeelt fjernt ut, men faen ass - Det funker.

Appen er helt gratis!

Slik kommer du deg garantert opp om morgenen.

  • Skrevet 12.07.2017 klokka 18:21
  • Kategori: Lifehacks

Jeg har seriøst tidenes største sovehjerte. Jeg utviklet meg til å bli et B-menneske i tidlig alder og har følgelig mange minner av at foreldrene mine fysisk drar meg ut av senga. Altså, typ, de drar meg etter beina samtidig som jeg tviholder i sengekanten. Det bør også nevnes at når de endelig fikk meg opp så låste jeg meg ofte bare inne på do for så å sove videre på badegulvet og larve meg oppå varmekablene.
Jeg er ekstreeeeemt trøtt om mårran med andre ord, og enkelte dager våkner jeg ikke av alarmen i det hele tatt. Hvis jeg legger alarmen i et annet rom, så går jeg som regel bare tilbake til senga mi i halvsøvne og legger meg igjen. Det har også hendt ved flere tilfeller at jeg later som at jeg er våken (i søvne) når folk forsøker å vekke meg. Det høres kanskje litt komisk ut, men de av dere som sitter i samme båt som meg vet hvor utrolig frustrerende det er.

Jeg har funnet en løsning på problemet mitt i form av en app. Den heter Alarmy, og har revolusjonert livet mitt. Selve alarmen er så jævlig at jeg ikke har klart å sove over den en eneste gang på et halvt år - Men det spesielle med appen er måten man må skru den av på. Man har flere alternativer, men en av mine favoritter er Forhåndsbestemt foto. Velger du denne så tar du i forkant et bilde av et eller annet i huset ditt, for eksempel toalettet eller dusjen. For å få skrudd av alarmen så er man nødt til å stå opp og ta et nytt bilde av toalettet eller dusjen. Jeg har et bilde av dusjsluket, og det er utrolig smart - For når jeg først står der inne i dusjen så er terskelen for å skru på vannet mye lavere enn å gå tilbake til senga for å legge seg.

Den andre favoritten min er Mattestykker. Dette er masochisme på det sterkeste. Det er ikke bare-bare å løse mattestykker i halvsøvne med en flyalarm i bakgrunnen - Men det er utrolig effektivt. Man får brukt hjernen sin slik at den rekker å våkne før alarmen skrus av. (Man kan justere vanskelighetsgrad)

Bilderesultat for alarmyBilderesultat for alarmy

Bilderesultat for alarmy mathBilderesultat for alarmy math

Jeg er veldig glad i å korrigere dårlige vaner med apper og teknologi. Jeg har en grei liste med apper og program som har gjort både meg og hverdagen min bedre. Jeg kommer til å legge de ut her litt etter litt under kategorien "Lifehacks". Dette er ikke annonser heller forresten, bare ærlige anbefalinger til fellow surrehuer. :)

Solblirsterk.blogg.no

Jeg heter Sol, er 24 år og bor i Jessheim. Jeg blogger basically om styrketrening og kosthold, motivasjon, tanker og følelser. Bruk menyen under headeren for å navigere deg rundt på bloggen. :-)

solblirsterk

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

RRH Webdesign